Smoothies kunnen helpen bij afvallen

Smoothies zijn gezond omdat ze veel verschillende voedingsstoffen bevatten, mits je de juiste ingrediënten gebruikt. Ze kunnen ook helpen bij het afvallen. Je bepaalt namelijk zelf welke ingrediënten gebruikt om je smoothie te maken. Wanneer je de juiste producten gebruikt kun je een voedzaam drankje maken met weinig calorieën. Vaak zorgt een smoothie voor een verzadigd gevoel, dus zit je voor een langere tijd vol. 

Je kunt er ook voor kiezen om een smoothie te drinken als aanvulling op je ontbijt of lunch, of als tussendoortje. Waar je normaal gesproken zou kiezen voor een glas frisdrank of iets voor de lekkere trek, kies je nu voor een gezond alternatief. Hierdoor zul je minder calorieën binnen krijgen, en juist langer een verzadigd gevoel hebben. Dit draagt bij aan een gezond voedingspatroon en kan zorgen voor gewichtsverlies. 

Groene smoothies

Vooral groene smoothies kunnen helpen om overtollige kilo’s kwijt te raken. Je kunt dan een maaltijd vervangen door een groene smoothie. Doordat je elke dag een smoothie drinkt krijg je wel voldoende voedingsstoffen binnen maar is je calorie intake een stuk lager in vergelijking met een normale maaltijd. 

Het drinken van een groene smoothie zorgt voor het verminderen van je eetlust. Dit komt doordat ze je een vol gevoel geven door de vezels en voedingsstoffen.

Zelf maken 

Om een gezonde smoothie te maken is het belangrijk om deze zelf te maken. Het is hierbij verstandig om geraffineerde suikers achterwege te laten en te kiezen voor eiwitten, (groene) groenten, (plantaardige) melk en gezonde vetten. Doordat je zelf je smoothie maakt, heb je een goed inzicht in de ingrediënten en voedingsstoffen. Je kunt gebruik maken van de recepten op deze pagina, maar je kunt altijd variëren tussen ingrediënten. Zo heb je een goede mogelijkheid om de restjes van groenten en fruit uit je koelkast op te maken. 
Extra eiwitten 

Wanneer je merkt dat je snel weer trek krijgt na een smoothie, kan het helpen om de hoeveelheid eiwitten te verhogen. Dit kun je heel makkelijk doen door een schep eiwitpoeder (whey proteïne) toe te voegen. Als je dit niet in huis hebt kun je ook een schep kwark of yoghurt toevoegen, deze bevatten ook veel eiwitten en weinig calorieën. 

5 lekkere smoothies die helpen bij afvallen

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe een smoothie een positieve bijdrage kan leveren bij het afvallen. We hebben hieronder 5 recepten geplaatst die hierbij kunnen helpen. Het zijn gezonde en lekkere smoothies, dus ook geschikt wanneer je niet bezig bent met gewichtsverlies. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *